Nova vlada nastavlja ekonomsku politiku prethodne

Izvor: NaDlanu.com, 21.Avg.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada nastavlja ekonomsku politiku prethodne

Opoziciona Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je u utorak da nova vlada Srbije za mesec dana nije iznela ni ideju o pokretanju reforme, već nastavlja neuspešnu ekonomsku politiku prethodne vlade.

"Mesec dana nakon formiranja nove vlade još nema naznaka o tome kakvi će biti osnovni pravci ekionomske poltike i kakav će biti reblanas budžeta", rekao je član Predsedništva LDP Bojan Đurić na konferenciji za novinara.Po njegovim rečima, Srbija već osam meseci zapravo i nema pravi državni budžet, već privremeni budžet čija je osnovna svrha da servisira predizborne i izborne potrebe stranaka na vlasti.Ukazao je da je do sada deficit budžeta premašio dve milijarde evra što je 500 ili 600 miliona više nego što je bilo planirano za čitavu ovu godinu.Djurić je rekao da je neophodno da se u pripremu rebalansa budžeta uključe poslodavci, sindikati i političke stranke, i ocenio da je Srbija jedina zemlja u kojoj se to radi "daleko od očiju javnosti".BEOGRAD, 21. avgusta 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.