Nova rasveta škole u Srpskoj Crnji 11,6 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova rasveta škole u Srpskoj Crnji 11,6 miliona dinara

U osnovnoj i srednjoj školi "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji postavljena je nova rasveta u skladu sa evropskim standardima, a vrednost projekta je 11,6 miliona dinara.

U školi koja ima oko 750 učenika i nastavnika, postavljene su nove svetiljke LED tehnologije u skladu sa evropskim normama za osvetljenja učionica i kancelarija. Time je energetska efikasnost objekta podignuta na viši nivo i ostvarena ušteda električne energije od 60 odsto.

Direktor Uprave za kapitalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković je tokom današnjeg obilaska škole naglasio da ulaganje u obrazovanje ne sme da bude zanemareno ni u jednom segmentu, pa tako ni u delu koji se odnosi na poboljšanje energetske efikasnosti.

"Naš cilj da unapredimo obrazovni sistem i da svaka škola dobije svoju priliku, kako bi deca koja pohađaju nastavu u tim školama, imala iste uslove, bez obzira u kom mestu žive", rekao je Malenković.

On je dodao da svaka vojvođanska osnovna i srednja škola ima priliku da na konkursima Uprave poboljša uslove u kojima deca pohađaju nastavu.

Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov i direktorka OŠ "Đura Jakšić" Branka Milankov zahvalili su Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine što je, kako su naveli, prepoznala njihove potrebe i podržala projekat značajan za Srpsku Crnju, ali i celu opštinu.

Obnova školske rasvete finansirana je sredstvima dobijenim na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.