Nova Srbija protestuje što je Poslovnik važniji od Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija protestuje što je Poslovnik važniji od Kosova

BEOGRAD - Nova Srbija protestovala je danas zbog odluke vladajuće koalicije da narodnim poslanicima na dan jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije glasanje za novi poslovnik bude preče od odlaska u Zvečan na poziv Srba.

Kako je moguće da je glasanje o Poslovniku prioritet broj 1, a odlazak na Kosovo i Metohiju u drugom planu i kakvu to poruku vladajuća koalicija šalje i međunarodnoj zajednici i srpskom narodu, navela je Nova Srbija u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Postavljajući pitanje da li je takva odluka "provokacija, nespretnost ili stvarna namera vladajuće koalicije", te stranka je podsetila da su predstavnici srpske zajednice sa Kosova i Metohije pre desetak dana uputili poziv Skupštini Srbije da poslanici 17. februara dođu u Zvečan.

U saopštenju je navedeno i da je godinu dana posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova Srbija prihvatila misiju Euleks kojoj je "krajnji cilj da sprovede Ahtisarijev plan, a formirana je i albanska vojska".

Nova Srbija je ocenila i da je najavljena saglasnost da Kosovo bude član međunarodnih finansijskih institucija direktno saučesništvo u priznanju nezavisnosti Kosova.

Prema najavama iz Skupštine Srbije, većina poslanika iz svih poslaničkih klubova odazvala se pozovu srpske zajednice i sutra će, posle glasanja o Poslovniku, organizovano otputovati u Zvečan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.