Izvor: Blic, 27.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija "Za transparentnu Srbiju"

Nova Srbija (NS) smatra da sve što se tiče interesa građana mora biti dostupno javnosti i zato će ovih dana pokrenuti kampanju "Za transparentnu Srbiju". Ocenjujući rad Vlade Srbije u prvih 100 dana, NS smatra da je vlada pokazala kompetentnost u rešavanju velikih političkih izazova i da postoji konsenzus o pitanju Kosova i Metohije. "Nastavljeno je i sa realizacijom krupnih projekata izgradnje infrastrukture i projekata iz Nacionalnog investicionog plana”, navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

NS smatra da su ukupna politička stabilnost zemlje i trend ekonomskog napredovanja ubrzali dinamiku pristupanja Srbije Evropskoj uniji. U toj stranci su istakli da je iz ugla daljeg demokratskog razvoja veliki pomak opredeljenje za transparentnost u javnim poslovima.

G17 plus pokreće antikorupcijsku akciju

Stranka G17 plus pokrenuće od 1. septembra veliku antikorupcijsku akciju kojom želi da obezbedi podršku za izmene odgovarajućih zakona tako da imovine stečena korupcijom i kriminalom može da bude zaplenjena.

"Tom akcijom tražiće se i pooštravanje zatvorskih i novčanih kazni za ta krivična dela kao i formiranje nezavisne antikorupcijske agencije", izjavio je danas Tanjugu član predsedništva stranke Željko Ivanji.

Ivanji je istakao da je cilj ovih zakonskih izmena da se "udari u srce mafije i organizovanog kriminala" i da se stvore neophodni normativni uslovi da sudovi i policija budu efikasniji u borbi protiv korupcije.

Inače, poslanička grupa G17 plus Skupštini Srbije privela je kraju rad na nacrtu zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom i korupcijom i on će prvo biti poslat na javnu raspravu, pa tek onda u skupštinsku proceduru, izjavila je juče član predsedništva stranke Suzana Grubješić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.