Norvežani gradili bez dozvole u Ulcinju

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2011, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvežani gradili bez dozvole u Ulcinju

PODGORICA - Norveška kompanija "Olympia holding" u srcu Ulcinja nelegalno je sagradila velelepnu zgradu od blizu 3,5 hiljada kvadrata bez ijedne inspekcijske kontrole.

Podgoričke “Vijesti” pišu da je norveška kompanija, čiji je direktor osuđen na četiri godine zatvora zbog grube pronevere i utaje poreza, pokušala da proda ovu zgradu sa luksuzno opremljenim stanovima i bazenom.

Ceo slučaj, kako se navodi, sada ispituje tužilaštvo, koje je od resornog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zatražilo utvrđivanje činjenica.

Izvođač radova je bila domaća firma, a investitor je očito bio veoma upoznat sa vladavinom prava jer se iz raspoložive dokumentacije jasno vidi da objekat nema ni građevinsku dozvolu. Uprkos tome, objekat je priključen na elektro i vodovodnu mrežu.

“Vijesti” navode, pozivajući se na svoj izvore, da se kao fiktivni izvođač radova na ovom objektu vodi osoba iz Nikšića koja je u rodbinskim vezama sa bivšim premijerom Milom Đukanovićem.

U anonimnoj prijavi dostavljenoj tužilaštvu, vladi, stranim ambasadama i međunarodnim institucijama, ističe se da je u pitanju korupcija i organizovani kriminal koji se pokušava zataškati preko bivšeg ministra za urbanizam Branimira Gvozdenovića.

Majka mu stara, 'oce'l Dukljanska vlada sad da pozeve u pomoc Jelka Kacina da sredi situaciju. Kako li ce tovaris Jelko da nazove Mila Djukanovica ako se zna da je zbog jedne male metalne kapele nazvao mitropolita Amfilohija "pukovnikom". Proporcionalno, Djukanovic bi mogao da dobije titulu dozivotnog marsala. Naravno sa 3.5 hiljade ilegalnih kvadrata Norvezani nisu pokusali da sruse novu dukljansku demokratiju kao Amfilohije bin Laden. Doduse, djetici od kapele nemaju nikakve vajde, a od 3.5 hiljada kvadrata ce moci da ucare nesto.

Crni Milo pa ti si gori nego Berluskoni!

Gospode Isuse Hristose pomiluj i spasi nas.

Nisam bas sigurna da bi neko od norvezana gradio tri hiljade kvadrata bez svih dozvola. Firma iz Norveske moze biti da je u pitanju, ali vlasnik te firme moze biti samo balkanac, a ja pretpostavljam - albanac . Norvezani koji imaju kapital ne rizikuju bas tako i to u Ulcinju - Montenegro, pored svih drugih destinacija koje im se nude. Ne budite naivni......

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.