Njilaš: Manjinska prava se često ne ostvaruju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njilaš: Manjinska prava se često ne ostvaruju

Pokrajinski sekretar za nacionalne manjine Mihalj Njilaš izjavio je da propisi u Srbiji garantuju manjinska prava po najvišim evropskim standardima, ali da se u praksi mnoga od tih prava ne ostvaruju ili je njihovo ostvarivanje otežano.

Njilaš je u razgovoru sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković rekao da postoje problemi u proporcionalnoj zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u javnim službama i u pravosuđu, kao i u slučaju obrazovanja na maternjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeziku, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Prema njegovim rečima, pregovaračko poglavlje 23 u pregovorima sa EU, o reformi pravosuđa i osnovnim pravima, dobra je prilika da se Srbija pozabavi ostvarivanjem i unapređivanjem garantovanih prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Manjinska prava se često ne ostvaruju u praksi

Izvor: Akter, 13.Okt.2015

Pokrajinski sekretar za nacionalne manjine Mihalj Njilaš izjavio je da propisi u Srbiji garantuju manjinska prava po najvišim evropskim standardima, ali da se u praksi mnoga od tih prava ne ostvaruju ili je njihovo ostvarivanje otežano..Njilaš je u razgovoru sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.