Izvor: Blic, 08.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam umešan u ubistvo vojnika

Nisam umešan u ubistvo vojnika

BEOGRAD - Sumnje da sam umešan u ubistvo vojnika na Kosovu su gnusne i iskonstruisane laži čija je žrtva i potpredsednik srpske vlade Nebojša Čović - rekao je juče za 'Blic' Bajram Redžepi, novoizabrani premijer Pokrajine Kosova, povodom optužbi Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju da 'postoje indicije da je Redžepi odgovoran za ubistvo pripadnika VJ Ivana Miloševića u maju 1999. godine'.

Prema podacima kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspolaže MUP Srbije, 'obdukcijom je utvrđeno da je Miloševiću precizno odsečena glava, što ukazuje na stručno lice, a deo ispitanih ukazuje da je jedini lekar Albanac na tom području bio Redžepi koji je po zanimanju hirurg.'

Na pitanje da li ima neke veze s navedenim ubistvom, Redžepi je za 'Blic' istakao da je prilikom razgovora sa šefom Unmika Mihaleom Štajnerom naglasio 'da je taj slučaj za njega završen'. - Premijer sam Kosova i imam preča posla nego da se bavim dezinformacijama. Povodom tih optužbi angažovani su i nadležni u Unmiku i, ako bude dokaza a uveravam vas da neće biti nikakvih, ja sam tu - rekao je Redžepi.

Upitan da li poriče da je u direktnoj vezi sa 'OVK', odnosno da je radio kao lekar pri njenim jedinicama, Redžepi ističe da ne poriče 'jer je to bio najbolji deo njegovog života jer je na određen način učestvovao u borbi za nezavisno Kosovo'.

Na pitanje da li je tačno da mu je nadimak bio Terorista, on je potvrdno odgovorio, istakavši da je to bilo 'samo u šali, jer su srpske vlasti ‘OVK’ nazivale teroristima, pa je po toj logici i izabrao nadimak s obzirom na to da je i on bio član te organizacije'.

Redžepi je naglasio da je cilj njegove vlade 'učvršćivanje demokratskih institucija i garantovanje bezbednosti svim građanima bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost'.

- Naš finalni cilj je nezavisnost, ali do toga ćemo ići korak po korak - zaključio je Redžepi. N.M.J. - V.M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.