Nisam podnela ostavku, Upravnom odboru istekao mandat

Izvor: NaDlanu.com, 05.Maj.2012, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam podnela ostavku, Upravnom odboru istekao mandat

BEOGRAD, 5. maja 2012. (Beta) - Doskorašnja predsednica Upravnog odbora Politike a.d. Sonja Liht izjavila je u subotu da nije podnela ostavku na tu fukciju već da je istekao mandat tog odbora zbog primene novog Zakona o akcionarskim društvima, koji predvidja postojanje Nadzornih odbora.

BEOGRAD, 5. maja 2012. (Beta) - Doskorašnja predsednica Upravnog odbora Politike a.d. Sonja Liht izjavila je u subotu da nije podnela ostavku na tu fukciju već da je istekao mandat tog odbora zbog primene novog Zakona o akcionarskim društvima, koji predvidja postojanje Nadzornih odbora."Nisam podnela ostavku. Došlo je do primene novog Zakona o akcionarskim društvima. Politika u skladu sa tim zakonom sad ima Nadzorni odbor koji ima funkciju drugačijeg profila i ingerencija, a Upravnom odboru je istekao dosadašnji mandat", rekla je Liht agenciji Beta.Ona je kazala da je Nadzorni odbor mnogo više od Upravnog odbora i da ona kao i drugi iz bivšeg Upravnog odbora nisu kompetentni da budu u Nadozornom odboru.Sonja Liht je izjavila da je i dalje član Izdavačkog saveta Politike a.d.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.