Izvor: B92, 25.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Ne postoje uslovi za koalicije

Niš -- DS u Nišu saopštava da ne postoje uslovi za formiranje skupštinske većine sa strankama "demokratskog bloka".

Odbor Demokratske stranke u Nišu za to je optužio Demokratsku stranku Srbije, jer se u dogovorenom roku nije pozitivno izjasnila o formiranju koalicije. "Pregovarački tim DS upoznao je predsedništvo stranke u Nišu sa činjenicom da ne postoje uslovi za formiranje skupštinske većine sa DSS i G17 plus", navodi se u saopštenju.

"To pokazuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je DSS našla partnera izvan 'demokratskog bloka'", saopštio je niški odbor DS.

DSS i Nova Srbija u Nišu, potpisale su ranije koalicioni sporazum i pozvale ostale stranke da im se pridruže u formiranju većine u Skupštini grada Niša, a te dve stranke zajdno imaju 12, od 61, odbornika u gradskoj skupštini.

Ranije je propao pokušaj formiranja skupštinske većine svih stranka osim DS. Političke stranke u Nišu dogovorile su, ali nisu potpisale koalicione sporazume, po kojima bi se u skupštini formirale tri koalicije. Osnovnu koaliciju, prema dogovoru, činile bi DSS, G17 plus i Nova Srbija, dok bi DSS potpisala poseban koalicioni sporazum sa Socijalističkom partijom Srbije, a NS sa Pokretom snaga Srbije i Srpskom radikalnom strankom.

Niške demokrate pozvale su DSS i G17 plus na konsultacije i dogovor o formiranju većine u Skupštini grada Niša.

Skupštinu grada Niša čine DS sa 18 mandata, SRS sa 12, DSS sa osam, G17 plus sa sedam, PSS ima sedam, SPS pet i NS četiri mandata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.