Nikolić upoznat o svim sporazumima s Prištinom

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić upoznat o svim sporazumima s Prištinom

Francuski ambasador rekao da je poseta predsednika Briselu korak napred ka pojašnjavanju suštine sporazuma i njihove realizacije

PRIŠTINA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upoznat je u Briselu sa sadržajem svih sporazuma postignutih u dijalogu između Beograda i Prištine, izjavio je danas francuski ambasador na Kosovu Žan Fransoa Fitu. U izjavi za portal Dukađini, Fitu je kazao da je Nikolić navodno zatražio interpretaciju svih sporazuma postignutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Briselu kako bi ih Srbija realizovala, onako kako su postignuti i tumačila ih onako kako su dogovoreni.

Fitu je dodao da je nedavna poseta Nikolića Briselu korak napred ka pojašnjavanju suštine sporazuma i njihove realizacije. Govoreći o najavama Kosova da neće prihvatiti nastavak razgovora dok se ne realizuju postignuti dogovori, francuski ambasador je to ocenio kao normalan i opravdan zahtev.

"Mislim da je normalno zahtevati da se sporazumi ostvare. To čak ima i smisla. Nije ništa agresivno ili uvredljivo. Kada se potpisuju sporazumi treba da se implementiraju i to je normalno u diplomatiji" kazao je Fitu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.