Nikolić u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Rusiji

Predsednika Srbije Tomislava Nikolića na aerodromu u Sankt Peterburgu dočekao je budući počasni konzul Srbije Genadij Timčenko, koji je poželeo šefu države Srbije srdačnu i toplu dobrodošlicu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ste prihvatili da budete počasni konzul naše zemlje, siguran sam da se nećete pokajati", rekao je Nikolić na početku trodnevne posete drugom po veličini gradu u Rusiji.

Timčenko se zahvalio Nikoliću na ukazanom poverenju i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da mu je to čast i zadovoljstvo.

"Ta oblast je za mene potpuno nova, ja nikada nisam bio diplomata. Prihvatio sam, jer sa Srbijom imamo duge istorijske i prijateljske odnose. Inače, moj prvi boravak u inostranstvu bio je u Jugoslaviji, istakao je Timčenko.

On je dodao da su veze Srbije i Ruske Federacije mnogo jače nego što na prvi pogled izgleda i da upravo sada počinje intenzivno da izučava istoriju Srbnije.

Naša istorija je ispisana slavnom borbom za slobodu, uz pomoć Rusi?e, istakao je Nikolić.

Nikolić će sutra svečano otvoriti genarlni konzulat Srbije u Sankt Peterburgu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.