Nikolić nakon susreta sa Jahjagom: Insistira se na nezavisnom Kosovu, a to neće moći (VIDEO)

Izvor: S media, 06.Feb.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić nakon susreta sa Jahjagom: Insistira se na nezavisnom Kosovu, a to neće moći (VIDEO)

Trojni sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kosovske predsednice Atifete Jahjage i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton završen je oko 18.30 časova u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS) na briselskom trgu Šuman.

Sastanak je trajao oko 50 minuta, iza zatvorenih vrata, u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS), na briselskom trgu Šuman.

"Ja sam se kretao u okviru rezolucije, nudio mogućnost za razvoj, Jahjaga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ostala na udžbeničkoj priči o ljudskim pravima i nezavisnosti Kosova", rekao je Nikolić nakon susreta.

"Ako Jahjaga nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova dijalog ne može iči u pravcu postizanja zajedničkog rešenja", dodao je Nikolić.

"Očigledno je da svi ljudi koji razgovaraju sa našim predstavnicima, insistiraju da se radi o nezavisnoj drzavi, a to ne može", ocenio je Nikolić i dodao:

"Sigurno da nije današnji sastanak motivisan željom Srbije da se prizna Koasovo, želja Srbije je potpuno jasna - poslednja stvar koju bih u zivotu uradio je da pristanem, prihvatim Kosovo za nezavisnu državu."

Kako je najavljeno, sastanku Nikolić-Ešton-Jahjaga prisustvovao je i savetnik predsednika za spoljnu politiku Marko Ðurić.

Nikolić se pre toga u 16 sati, odvojeno sastao sa Eštonovom, a sastanku su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, otpravnik poslova u Misiji Srbije pri EU Nikola Lukić i Marko Ðurić.

Planirano je da se predsednik Nikolić potom obrati srpskim medijima u Briselu.



Nikolić je uoči susreta ocenio da on ne može biti protokoloran iako je, s obzirom na to da je reč o njihovom prvom susretu, tako zamišljen.


(Tanjug)

Foto:EU

VIDEO: RTS

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Susret Nikolić-Jahjaga-Ešton u 17 sati

Izvor: Kurir, 06.Feb.2013

BRISEL - Trojni sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kosovske predsednice Atifete Jahjage i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton biće održan danas u 17 časova u zgradi Evropske spoljne službe (EEAS) na briselskom trgu Šuman...Sastanku Nikolić-Ešton-Jahjaga...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.