Nikolić dodelio Sretenjski  orden kraljici botoksa

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić dodelio Sretenjski orden kraljici botoksa

Predsednik Srbije odlikovao je Sretenjskim ordenom drugog stepena Mehriban Alijev (50), suprugu predsednika Azerbejžana, saznaje „Blic“.

U obrazloženju ukaza o dodeli odlikovanja gospođi Alijev, piše da orden dobija za „naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, kulturnih i humanitarnih delatnosti“.

Juče nije bilo moguće saznati kakve posebne zasluge Mehriban Alijev ima za naše građane, ali se pretpostavlja da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saradnji Dragice Nikolić i njene fondacije i sličnog udruženja koje u Azerbejdžanu ima supruga predsednika.

Mehriban Alijev potiče iz politički uticajne porodice i predsednica je fondacije „Hejder Alijev“ od 2004. Fondacija nosi ime oca nacije, odnosno oca aktuelnog predsednika države. Mehriban, koja je i poslanica u parlamentu, važi za modnu ikonu ove zemlje. Slično je doživljavaju i na Zapadu. Istina, uz kompliment za izbor stajlinga, zapadni mediji gospođu Alijev nazivaju i kraljicom botoksa i plastičnih operacija.

Mariću funkcija

Predsednik Nikolić je ovih dana imenovao ambasadora u Nigeriji Jovana Marića za stalnog predstavnika Srbije pri Ekonomskoj zajednici država Zapadne Afrike u Abudži. Organizacija postoji od 1975, a čini je 15 afričkih zemlja, poput Malija, Liberije, Gvineje Bisao, Zelenortskih Ostrva…

U epicentru pažnje svetskih medija pojavila se 2010. kada je „Vikiliks“ objavio izveštaje američkih diplomata iz Azerbejdžana, a koji su govorili o ozbiljnim političkim ambicijama prve dame da nasledi svog supruga na čelu države, kao i razloge zašto je ona za to nepodobna. U objavljenim dokumentima govori se i o raskošnim, pa čak i ekstravagantnim detaljima kojima su ispunjene prostorije fondacije na čijem je čelu, a koja se, navodno, bavi humanitarnim radom.

Porodica Nikolić upoznala se sa bračnim parom Alijev početkom 2013. kada su predsednik Srbije, njegova supruga, ali i brojna delegacija, uključujući tu i predsednicu fondacije „Dragica Nikolić“ Violetu Karić, posetili Baku. Nikolić je u oktobru prošle godine orden dao predsedniku Azerbejdžana, a sada i njegovoj supruzi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.