Nikolić: Želim na suđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Želim na suđenje

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić izjavio je danas da se neće pozivati na poslanički imunitet u vezi sa optužnim predlogom koji su protiv njega sudu podneli radikali zbog uništavanja službenih spisa.

"Želim da se konačno pojavim na tom suđenju i izaći ću na ročište čim me sud pozove. Optužnica SRS, koju je odbilo javno tužilaštvo,besmislena je", rekao je Nikolić novinarima u parlamentu.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima, optužni predlog radikali su podneli u cilju zamajavanja javnosti kako bi se stvorila slika da se protiv njega vodi nikakav postupak, a da ga Skupština Srbije štiti.

Nikolić je napomenuo da ne razume zašto ga sud pre traženja izjašnjenja o poslaničkom mandatu od Skupštine Srbije nije pozvao da se izjasni o navodima iz optužnog predloga.

Četvrti opštinski sud u Beogradu zatražio je od Skupštine Srbije da se izjasni o Nikolićevom poslaničkom imunitetu u vezi sa optužnim predlogom radikala.

Optužni predlog radikala Nikolića tereti za uništavanje blanko ostavki 78 poslanika SRS, kojima su njihovi mandati stavljeni na raspolaganje stranci.

SRS smatra da je partija ovlašćena da raspolaže mandatima poslanika, jer je ona bila podnosilac izborne liste "SRS - Dr Vojislav Šešelj" na majskim parlamentarnim izborima, od koje se Nikolić kasnije odvojio i osnovao svoju stranku.

Za uništavanje službenih spisa zaprećena kazna je do tri godine zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.