Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vanredna sednica parlamenta zbog cnogorskog priznanja Kosova

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić zatražio je održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o odnosima sa Crnom Gorom posle odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

"Situacija je veoma ozbiljna. Jedan deo srpskog življa osuđen je da živi u državi koja je priznala da u matici može da postoji još jedna nova država", rekao je Nikolić.

On je ocenio da je crnogorsko priznanje Kosova pokazalo da je jučerašnje izglasavanje rezolucije Srbije u

Generalnoj skupštini UN bila "Pirova pobeda" ili "možda samo jedna dobijena bitka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubjesic: Odluka Crne Gore nije u intreresu njenih građana

Izvor: Kurir, 10.Okt.2008, 01:37

BEOGRAD, 9. oktobra (Tanjug) - Šef poslaničkog kluba G17 plus Suzana Grubješić izjavila je večeras Tanjugu da odluka Crne Gore da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, "nije u interesu ni građana Srbije, ni građana Crne Gore, jer ne doprinosi dobrosusedskim odnosima dve države"....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.