Nikolić: Sačuvati ponos i slobodu

Izvor: B92, 02.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Sačuvati ponos i slobodu

Tomislav Nikolić (FoNet, arhiv)

Surdulica, Leskovac -- Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić izjavio je da su radikali spremni da nakon 11. maja zaštite teritoriju Srbije i sačuvaju ponos i slobodu srpskog naroda.

Nikolić je na predizbornom skupu u Surdulici rekao da će radikali sarađivati sa svim prijateljima u svetu, pa i sa zemljama Evropske unije koje najpre treba da se odreknu priznanja nezavisnosti Kosova. "Sarađivaćemo kao prijatelji, ali nemojte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nam dirate teritoriju", kazao je on.

"Ako mislite da Kosovo i Metohija treba da bude nezavisno zaboravite da je Srbija mesto gde ćete zarađivati novac", dodao je Nikolić, navodeći da će SRS, kada pobedi i bude na vlasti, garantovati sigurnost stranih investicija.

"Ne pitamo koji pasoš taj kapital nosi već nas samo interesuje posao za ljude", rekao je zamenik predsednika SRS i dodao da će radikali otvoriti fabrike, zaposliti narod i obezbediti mu da može da živi od svog rada.

Građanima Surdulice obratio se i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin rekavši da se Srbija nalaza u teškom istorijskom trenutku "jer se prvi put u istoriji dešava da u mirnodopskim uslovima jednoj zemlji oduzimaju deo teritorije".

Konuzin je poručio građanima Srbije da će Rusija uvek biti sa Srbijom, jer tako ne brani samo njenu teritoriju već međunarodni poredak.

Ruski ambasador je dodao da su između Srbije i Rusije posebni odnosi i u ekonomskoj, političkoj i kluturnoj sferi, kao i da postoji ogroman potencijal za nastavak i proširenje te saradnje.

Nikolić: Ispunićemo očekivanja građana

Tomislav Nikolić izjavio je večeras da radikali znaju koliko građani očekuju od njih, da su spremni da ponesu taj teret i da Srbiju povedu napred.

Nikolić je na predizbornom mitingu u Leskovcu istakao da je DOS previše dugo vladao, da su za to vreme građani ojađeni, fabrike zatvorene, radnici ostavljeni bez posla, a da se samo nekolicina najsposobnijih obogatila.

"Zaslužili ste bolji život i mi vam ga nudimo. Glasajte za najbolje. Nema poštenijih ni boljih od radikala", rekao je Nikolić.

On je rekao da će radikali, kada dođu na vlast, omogućiti svim građanima besplatno školovanje i lečenje, sigurniju i bezbedniju državu, "očistiti školska dvorišta od narko dilera", a policiji, tužiocima i sudijama naložiti da rade samo po zakonu.

"Mi ćemo posle 11. maja imati veliki, težak i odgovoran posao da u svim sferama života građanima bude bolje i da Srbija bude poštena i pravna država", kazao je Nikolić i dodao da na izborima postoje samo dve strane - Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka.

On je podsetio da su radikali "onima koji su treća strana" nudili da se izjasne, ali da oni i danas ćute i mudruju.

"Ne može i sa radikalima i sa demokratama. Šta ćete sa tim drugima. Hajde budite sa prvima, sa radikalima", poručio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je od građana Srbije napravila sirotinju koja će se na izborima "osvetiti za sva poniženja".

On je naveo da je osam godina Srbija bila okrenuta samo ka jednoj strani, strani Evropske unije, ističući da radikali nikada neće birati državu sa kojom će sarađivati, ako Srbija bude imala koristi od te saradnje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Izbore će odlučiti sirotinja u korist radikala

Izvor: Press, 02.Maj.2008

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je večeras da će izbore 11. maja "odlučiti sirotinja u korist radikala"..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.