Nikolić: SSP kao pomoć DS-u

Izvor: B92, 28.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: SSP kao pomoć DS-u

Tomislav Nikolić (FoNet)

Užice -- Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić ocenio je da EU ne nudi Srbiji SSP, već DS-u kako bi pomogla toj stranci na izborima.

Nikolić je, na predizbornom mitingu u Užicu, istakao da je Evropsak unija taj sporazum "bacila na nivo saradnje sa jednom političkom strankom" i da tim sporazumom ne nudi ništa Srbiji i njenim građanima.

"Ne nude oni SSP Srbiji već Demokratskoj stranci. Ne nude ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanima, ni veće plate, ni veće penzije samo veći procenat glasova DS-u", rekao je Nikolić i naveo da je EU inicirala i priznala nezavisnost Kosova.

On je upozorio da će Srbija, ukoliko na izborima pobedi DS, izgubiti Kosovo, Rašku oblast i Vojvodinu i da će se nastaviti agonija građana Srbije.

Srbija je osam godina okrenuta na samo jednu stranu, na stranu EU, rekao je Nikolić i dodao da Srbija ima mnogo prijatelja u svetu, te da su zato priče o izolaciji zemlje, u slučaju pobede radikala, neosnovane.

Nikolić je kazao da su prijatelji Srbije svi oni koji nisu priznali nezavisnost južne srpske pokrajne, i dodao da ni one zemlje koje su to učinile neće napustiti Srbiju, jer "ovde imaju mnogo kapitala".

"Već osam godina smo okrenuti samo prema EU, a Rusija ovde ne može da otvori nijednu banku, niti da izgradi jedno preduzeće.

"Kad su nam pomogli sa Kosovom i Metohijom vlast je trčala u Rusiju i potpisivala ugovore, a sad neće da parafiraju energetski sporazum sa Rusima", ukazao je Nikolić i dodao da Srbija ne može sarađivati samo sa jednom stranom.

On je rekao da će na predstojećim izborima građani odlučivati između dve opcije - DS i SRS, istakavši da su radikali jasno poručili da posle izbora mogu da sarađuju sa DSS-om, ali da "oni ćute već 15 dana i izjavljuju možemo i sa jednima i sa drugima".

"Ne može na obe strane, zna se sa kim možeš, a sa kim ne možeš, mi smo jasno rekli, a od njih tražimo da se izjasne", kazao je Nikolić.

Građanima Užica pročitana je poruka lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja, koji je istakao da su predstojeći izbori odlučujući za sudbinu zemlje i bolji život građana i izrazio uverenje da će građani podržati borbu SRS-a za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, kao i borbu protiv korupcije i kriminala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Sporazum za Srbiju ne znači ništa

Izvor: Press, 28.Apr.2008

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić ocenio je danas da Evropska unija Srbiji i srpskom narodu ne nudi ništa i da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju samo znači nekoliko procenata glasova za Demokratsku stranku..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.