Nikolić: SRS će glasati za SPP, ali uz posebnu deklaraciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: SRS će glasati za SPP, ali uz posebnu deklaraciju

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka predložiće Skupštini Srbije da na dnevni red stavi ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanjju uz istovremeno usvajanje posebne Deklaracije kojom se taj sporazum tumači, izjavio je za Radio Dojče vele zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić.

„Taj Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju služi kao izgovor za problem i ja završavam projekat kojim nudim izlazak iz ćorsokaka. Predložiću Narodnoj Skupštini Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da na dnevni red stavi potpisani Sporazum i da stavi jednu Deklaraciju Narodne Skupštine kojom Narodna Skupština izjavljuje kako tumači određene članove sporazuma", rekao je Nikolić

Zamenik predsednika SRS je rekao da „ako mi svi govorimo da ne priznajemo nezavisnost, da ćemo se boriti svim diplomatskim, pravnim, političkim sredstvima za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ako mnogi političari govore kako taj sporazum ne ugrožava integritet i suverenitet Srbije, hajde da mi to Evropskoj uniji i kažemo."

On je istakao da je taj modalitet prihvatljiv za Srbiju jer bi njime bila izražena želja Srbije da uđe u EU, dok bi Brisel, s druge strane, garantovao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Nikolić je rekao i da nije iznenađen jučerašnjom izjavom predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da su za njega razgovori sa narodnjacima i radikalima završeni.

"Ja sam se video s njim pre te izjave. I razgovarali smo. Onda je on meni počeo da priča priče, a ja nisam tako mali da se uspavljujem pričama... Nijednog časa nije mislio da bude u ovoj koaliciji", rekao je Nikolić.

Naveo je da mu je Marković u razgovoru rekao da mu u toj koaliciji smeta Aleksandar Nikitović, šef kabineta lidera Demokratske stranke Srbije i premijera Vojislava Koštunice. Nikolić je potom, kako tvrdi, zatražio od Marković da napiše spisak ljudi sa kojima ne želi da uđe u koaliciju.

"Onda je on rekao - ma ja neću sa Koštunicom. Znači ja sam taj njegov stav saznao nekoliko sati pre nego što ga je on izrekao javno. Ali to samo govori o njemu", rekao je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.