Izvor: Blic, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Podneću ostavku kada utvrdim da je vreme za nju

Predsednik Skupštine Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će na sednici parlamenta večeras otvoriti raspravu o njegovom razrešenju, ali da neće dozvoliti glasanje, već će podneti ostavku na tu funkciju kada, kako je kazao, sam odluči da je vreme za nju.

Nikolić je u izjavi Tanjugu rekao da će odmah na početku nastavka konstitutivne sednice parlamenta obavestiti narodne poslanike da je stigao zahtev za njegovim razrešenjem koje je potpisalo 128 narodnih poslanika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
'U međuvremenu očekujem i predlog za izbor novog predsednika Skupštine, tako da očekujem da bude zahteva za objedinjenom raspravom oko moje smene i izbora novog predsednika' kazao je Nikolić. On je dodao da očekuje da se predstavnik predlagača, predsednik poslaničkog kluba D S S -NS Miloš Aligrudić izjasni o razlozima za njegovu smenu.

"čekujem da se o tome povede ozbiljna, zrela, rasprava, da u toj raspravi izadju svi argumenti za i protiv, da se vidi šta se sve dešavalo u poslednjih nekoliko dana i naravno, neću dozvoliti da dođe do glasanja za moju smenu, već ću podneti ostavku na vreme - kada ja budem utvrdio da je vreme", zao je Nikolić.

Nkolić je zakazao nastavak konstitutivne sednice parlamenta za subotu u 20.30 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.