Nikolić: Ovo je nevolja od Boga

Izvor: B92, 21.Maj.2014, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ovo je nevolja od Boga

Beograd -- Predsednik Srbije uručiohumanitarnu pomoć građanima Smederevske Palanke i poručio da će svako ko se u ovoj situaciji ogrešio morati da bude žestoko kažnjen.

"Ovo je situacija kad niko ne sme da se ogreši, ko se ogreši, mora da bude žestoko kažnjen", rekao je Tomislav Nikolić građanima u Smederevskoj Palanci. On je rekao i da donacije za ugrožena područja svakodnevno stižu i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se za pomoć poslednjih dana obraća predsednicima svih država.

"Tražiću od generalnog sekretara UN Ban Ki-muna da organizujemo donatorsku konferenciju za pomoć građanima Srbije i zatražiću podršku za to i od Saveta bezbednosti UN", rekao je Nikolić i najavio da će sutra upoznati predsednika Francuske Fransoa Olanda sa razmerama štete koje su nastale posle poplava.

Predsednik je pozvao i sve medije da sa snimcima poplava i šteta naprave film kako bi ceo svet bio upoznat sa razmerama tragedije. "A svet neka razmišlja o tome da li Srbija zaslužuje pomoć... Ovo je nevolja od Boga, nije nevolja od naroda, i zato ljudi moraju u velikoj meri da pomognu da se ona ispravi", rekao je Nikolić.

On je pozvao sve koji imaju više da pomognu ugroženima i istakao da će u saradnji sa republičkim Štabom za vanredne situacije pomoć biti rasporedjena u skladu sa potrebama.

Komentarišući pozive da se sve donacije objave, Nikolić je rekao da sav novac koji stiže u Fondaciju Dragica Nikolić za sad namenjen za lekove, opremu i hranu za bebe.

"Lekove nabavljamo u skladu sa zahtevima centralne apoteke u Beogradu, koja obavlja evidenciju o tome šta je gde potrebno i šta nedostaje", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je nakon predaje pomoći obišao i poplavljeni gradski stadion "Nepokorena mladost". U Smederevskoj Palanci, u kojoj se ukrštaju reke Jasenica i Kubršnica, najviše je poplavljeno naselje Karađorđevo.

Podsetimo, Nikolić je sa suprugom u ponedeljak dopremio konvoj humanitarne pomoći u Krupanj, koji je takođe pogođen katastrofalnim poplavama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić uručuje pomoć S. Palanci

Izvor: Akter, 21.Maj.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas humanitarnu pomoć građanima Smederevske Palanke, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima

Nastavak na Akter...

Nikolić posetio Smederevsku Palanku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas Javno komunalno preduzeće za proizvodnju i distribuciju vode Vodovod u Smederevskoj Palanci, koje su pre nekoliko dana poplavile reke Kubrušnica i Jasenica koje se ukrštaju tom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.