Nikolić: Ne bih se rukovao sa Tačijem

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ne bih se rukovao sa Tačijem

Predsednik Srbije rekao je da bi on Tadiću preporučio da se ne rukuje sa Tačijem budući da je reč o osobi koja se sumnjiči za veoma teška krivična dela

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da mu je lider DS Boris Tadić najavio odlazak na Kroacija samit u Dubrovniku, ali ne i nameru da se rukuje sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i istakao da se on ne bi rukovao sa Tačijem.

Nikolić je novinarima posle razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa patrijarhom Irinejom rekao da bi on Tadiću preporučio da se ne rukuje sa Tačijem budući da je reč o osobi koja se sumnjiči za veoma teška krivična dela.

"To je neki njegov (Tadićev) lični potez, o tome sam danas razgovarao sa predstavnikom Stejt departmenta i rekao da ne znam šta je gospodin Tadić time želeo, izuzev da možda pokaže da je on pozvan a da ja tamo ne mogu. Međutim, ono što ja ne mogu izgleda da on može: ja ne mogu da se rukujem sa onim za koga se govori da je činio zločine nad Srbima dok se ne utvrdi da li je ili nije", kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je istakao da je Tadić kao građanin imao pravo da ide gde hoće, ali je podsetio da je upravo lider demokrata kreator politike da Srbija ne učestvuje na skupovima na kojima učestvuju predstavnici vlade u Prištini.

"Mislim da možemo da smirimo strasti u Srbiji. Oko pitanja Kosova razgovarao sam sa njegovom svetošću i rekao mu da nam treba neka vrsta konsenzusa a on je rekao da Crkva nikada neće izbeći da i sama preuzme odgovornost", rekao je Nikolić i dodao da pod konsenzusom podrazumeva pre svega dogovor parlametarnih stranaka o rešenju problema Kosova.

Tadić je u subotu boravio na "Kroacija samitu" u Dubrovniku, kome nije prisustvovao niko od zvaničnika Srbije.Tom prilikom Tadić se rukovao sa Tačijem, koji je takođe učestvovao na samitu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.