Nikolić: Kvorum za nebitne zakone,  a ne za Zakon o regionima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2009, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Kvorum za nebitne zakone, a ne za Zakon o regionima

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka optužila je danas poslanike Srpske napredne stranke da su tokom poslednjeg glasanja u Skupštini Srbije više od 300 puta dali kvorum neophodan za izglasavanje zakona ističući da je to dokaz saradnje naprednjaka i Demokratske stranke.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović izjavio je danas da je glasanje za više zakona na protekloj sednici Skupštine Srbije pokazalo prevaru lidera SNS Tomislava Nikolića, koji, kako je naveo, služi vlasti u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranim interesima, EU i SAD i da radikali za to imaju konkretne dokaze.

Todorović je na konferenciji za novinare izjavio da Nikolić, za koga je rekao da je "štaka" predsednika Srbije i lidera DS Borisa Tadića, pomaže vladajućoj većini, koja ima problema sa kvorumom na sednici parlamenta.

Potpredsednik SRS je rekao da su predstavnici SNS Saša Maksimović, Zoran Babić, Igor Bečić i Zoran Antić više od 300 puta davali kvorum za amandmane i zakone, da je SRS do sada dobila deo materijala o tome da Nikolić "vara one koji mu veruju" i da su radikali "sa mobilnim telefonima slikali otpadnike iz SRS".

Todorović je rekao da je, prema podatku iz Skupštine, 8. jula u 18.45 sati glasalo nula, da nije glasalo 126 i da nisu bila prisutna 124 poslanika i da tu nedostaju dva i upitao zašto je odštampano samo 248 imena i zbog čega skupštinska administracija krije imena poslanika Igora Bečića (SNS) i Branislava Mitrovića (G17 plus), koja nedostaju.

Nikolić: Nisu dobili instrukcije da budu, niti im je zabranjeno da ne budu



Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić izjavio je danas da naprednjaci u Skupštini Srbije nisu dali kvorum za glasanje o Zakonu o regionalnom razvoju, ali da su pojedini poslanici SNS bili u sali "dok se glasalo o dva nebitna zakona".

"To su bili večernji sati i svi važni zakoni su prošli tokom dana. U pitanju je bilo glasanje o Zakonu o elektronskom dokumentu i još jednom zakonu i moji poslanici su bili u sali, ali nisu glasali za te zakone", rekao je Nikolić.

On je kazao da taj dan o prisustvu u sali sa tim poslanicima nije razgovarao i istakao da im nije dao instrukcije da budu u sali, niti im je zabranio da u sali ne budu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.