Nikolić: Koalicija Tadić - Dačić  protiv Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Koalicija Tadić - Dačić protiv Srbije

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić ocenio je da je eventualna koalicija Liste Za evropsku Srbiju i stranaka okupljenih oko Socijalističke partije Srbije zapravo "koalicija protiv Srbije".

Nikolić je rekao da su razgovori njegove stranke, koalicijie DSS -NS i koalicije okupljene oko SPS o formiranju parlamentarne većine "bili osuđeni na neuspeh" i isključio dalju saradnju radikala sa SPS-om. On je dodao da "krivicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za negativan ishod pregovora ne snosi ni DSS, niti SRS".

"Očigledno je da se stvari bistre polako, da se izdvajaju sve jasnije ta dva bloka, što je moja želja, i da je rukovodstvo SPS-a odabralo svoj put. Ubeđen sam da to nije put koji želi članstvo, simpatizeri i građani koji su glasali za SPS", kazao je Nikolić reagujući na odluku koalicije SPS-PUPS-JS o prekidu daljih razgovora o formiranju nacionalne valde.

"Što se SRS tiče, za nas je knjiga saradnje sa SPS-om zatvorena", kazao je Nikolić. "Pregovore je vodio mandatar za sastav vlade, ali oni su očigledno bili osuđeni na neuspeh zato što ne može Dačić, dvadeset dana posle dogovora o Vladi i ministarstvima, da kaže da razgovori nisu uspeli", ocenio je Nikolić.

Dačić zamajavao narodnau koaliciju

"Odmah posle prvih konsultacija i pregovora koje smo imali, shvatio sam da Dačić, predstavljajući nekakvu svoju koaliciju, u stvari samo zamajava narodnjačku koaliciju i troši dragoceno vreme, a da čeka povoljan momenat, ili dobro opravdanje kada bi mogao da kaže da ide sa DS-om i da ruši sve ono što stoji iza imena SPS", rekao je on.

"Laž je da su razlog prekida pregovora sa nama i narodnjacima Sporazum o pridruživanju EU, nekakav socijalni program, penzije", smatra Nikolić. On je ukazao da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ne bi ni bio dostavljen parlamentu na poništavanje i podsetio da je on sam u kampanji precizirao da će narodni poslanici odlučiti da li Srbija taj Sporazum prihvata "bezrezervno ili ga prihvata sa nekim svojim objašnjenjima".

SRS nastavlja borbu da pobedi sama

On je istakao da će SRS nastaviti da se bori i da je "sudbina te stranke da pobedi sama". "Ovo je koalicija protiv SRS, ovog puta i protiv DSS. Svaki put kada se protiv nas pravi koalicija pravi se, ustvari, protiv Srbije", kazao je on, komentarišući najavu početka razgovora o proevropskoj vladi.

"Neka zna SPS, koliko god se budemo obrušili na DS i sve lopove, kriminalce, mafijaše, korumpirane ljude koje je DS uvela u Vladu, sa istim žarom napadaćemo i SPS, koja ulaskom u Vladu sa DS-om, 'pranjem obraza', ne može da kaže da njeni rukovodeći ljudi imaju morala", poručio je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.