Nikolić: Ili veto ili se povlačim

Izvor: B92, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ili veto ili se povlačim

Veto ili povlačenje: Tomislav Nikolić (FoNet)

Beograd -- Tomislav Nikolić kaže da će napustiti javni život, ukoliko Rusija ne uloži veto na nepovoljno rešenje statusa Kosova za Srbiju.

"Ne mogu da razmišljam o Rusiji koja posle svega ne bi uložila veto. Onda bi se moj svet srušio, i za mene ne bi bilo mesta u politici", rekao je zamenik predsednika SRS-a za NIN. Upitan da li bi tada napustio politiku, Nikolić je odgovorio da bi napustio javni život. "Nećete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << me videti dok sam živ, osim ako ne dođete u moje selo", istakao je Nikolić.

"Da li mi tu nešto možemo da sprečimo, da li može da padne krivica na bilo koga ko se tog časa nalazi na vlasti ako SAD, NATO i EU odluče da je nezavisno Kosovo i Metohija? Nema krivice", rekao je Nikolić i rekao da SRS čeka reakciju Tadića i Koštunice i "šta će da urade sutradan".

Nikolić je, povodom pregovora o formiranju buduće vlade Srbije, rekao da o tome nije bilo razgovora predstavnika SRS-a i Demokratske stranke Srbije.

Zamenik predsednika SRS-a je rekao i da je na njegov predlog da privremeno bude izabran za predsednika Skupštine Srbije, koji je uputio svim šefovima poslaničkih klubova u parlamentu, odgovorio samo predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

"Na mom dopisu je (Čanak) napisao: 'Saglasan', i potpisao se. Ostali su ćutali", rekao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.