Nikoga nisam čuo da hoće iz Vlade

Izvor: Blic, 31.Avg.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikoga nisam čuo da hoće iz Vlade

Vlada Srbije trajaće duže nego što se spekuliše i imaće rezultate vredne respekta, izjavio je u intervjuu za FoNet ministar odbrane Dragan Šutanovac.

On kaže da je normalno da među članovima vladajuće koalicije postoji nervoza s obzirom na to da je zemlja poslednjih meseci suočena sa ozbiljnim izazovima koje nosi ekonomska kriza, a koje do sada nismo imali.

- Mislim da se Vlada suočila sa veoma ozbiljnim problemima i izazovima koje nosi ekonomska kriza koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je zahvatila ceo svet - ocenjuje ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, postoji određena nervoza u nekim segmentima u radu, ali on ne misli da Vlada nije koherentna i da ne radi jedinstveno.

- Ono što je činjenica to je da je sloboda medija u Srbiji takva da dozvoljava sebi da svakodnevno ruši Vladu, ali nisam nikada čuo ni od koga iz Vlade da je spreman da napusti Vladu i da ide na izbore - kaže on.

Komentarišući sve češće najave o mogućem smanjenju broja ministarstava, Šutanovac je rekao da nije sporan broj ukoliko svako ministarstvo dobro radi svoj posao. On kaže i da bi Vlada mogla da bude manja, ali da je o tome moglo da se dogovori i prilikom njenog formiranja umesto u trenutku kada, kako kaže, svi treba da se posvete borbi protiv ekonomske krize.

- Ono što građani treba da znaju - smanjenje broja ministarstava ne znači boljitak za Srbiju. Mislim da bi više i važnije bilo fokusiranje na rad ministarstava i na ono što su uradili, a ne na to da se gase. Koliki god broj ministarstava bio, ako imamo rezultate, to je nevažna činjenica - smatra on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.