Nikad jeftinije zaduživanje zemalja evrozone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad jeftinije zaduživanje zemalja evrozone

Prinosi na obveznice južnih članica evrozone danas su, na sekundarnom tržištu, pali na istorijski niske nivoe, poslednjeg radnog dana uoči početka primene programa Evropske centralne banke (ECB) o otkupu državnih obveznica u mesečnom iznosu od 60 milijardi evra.

Stopa prinosa na 10-godišnje italijanske obveznice pala je danas na novi rekordni minimum od 1,259 odsto, na španske obveznice iste ročnosti skliznula je na istorijski nizak nivo od 1,234 odsto, dok je kamata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na portugalske državne hartije od vrednost sa rokom dospeća od deset godina pala na 1,663 odsto, prenosi agencija Frans pres.

ECB je juče saopštila da će u ponedeljak, 9. marta, početi sa novim programom kupovine obveznica oslabljenih članica evrozone, s ciljem hvatanja u koštac sa deflacijom. Taj program će, međutim, oboriti prinos investitora po osnovu državnih obveznica, jer se pojačava konkurencija za njihovom kupovinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.