Izvor: Glas javnosti, 26.Okt.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije zlonameran

BEOGRAD - Potpredsednik vlade Božidar Đelić ocenio je juče da izveštaj Evropske delegacije o procesu stabilizacije i pridruživanja Srbije EU nije zlonameran već da predstavlja analizu poslova koji u narednom periodu treba da se urade.

- Takvi izveštaji su, po pravilu, kritični prema zemljama koje žele da postanu članice EU i da se, uglavnom, insistira na stvarima koje još nisu obavljene - rekao je Đelić, koji je juče obećao i da će Srbija sledeće godine biti kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za EU, a već 2014. član.

U izveštaju, naveo je, ima i dosta pozitivnih stvari koje su pohvaljene poput potpisivanja SSP-a, serije pomaka u sferi ekonomije, unapređenja administrativnih kapaciteta, borbe protiv organizovanog kriminala i rada na ispunjavanju uslova za liberalizaciju viznog režima.

- Bilo bi nefer reći da je izveštaj negativan. On samo govori o onome što tek treba da se uradi... Tačno je da treba da se borimo protiv korucpije, ali to nije zlonamerna kritika već dobronamerna analiza stanja i uputstvo šta još treba da se uradi - rekao je Đelić i dodao da je izveštaj zasnivan na činjenicama i da ne treba da čudi kritika rada parlamenta jer se „poslanici zaista često bave stvarima koje nisu na dnevnom redu“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.