Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije moguć ulazak DS u Vladu

Beograd -- Ulazak DS-a u Vladu Srbije na prvi pogled izgleda logično, ali to realno nije moguće, izjavio je Dušan Petrović.

Potpredsednik DS-a je rekao da ne zna po kom principu bi se napravio dogovor za ulazak demokrata u vladu: "Ukoliko bismo uzeli poslednji odnos snaga sa lokalnih izbora, DS bi trebalo da ima premijera, ministra unutrašnjih poslova ili finansija. To nije realno očekivati. To nije moguće niti bi odražavalo sliku u parlamentu. A da DS uđe kao statista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vladu, da preuzme odgovornost a ne može da utiče na rad Vlade, to političke nije realno."

Petrović je u "Kažiprstu" Radija B92 rekao kako očekuje da se parlamentarni izbori raspišu posle donošenja novog Ustava Srbije, a ukoliko se Ustav ne usvoji jedan od mogućih datuma je i 3. februar, kada bi trebalo da se održe izbori za Skupštinu državne zajednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.