Nije dovoljno promeniti Miloševića

Izvor: S media, 05.Okt.2010, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije dovoljno promeniti Miloševića

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je 5. oktobar dan koji je pokazao velike potencijale Srbije ali ujedno i velike slabosti.

On je novinarima u Skupštini rekao da ono što se desilo 5. oktobra 2000. govori puno o srpskom društvu.

"Razišli smo se 6. oktobra u situaciji u kojoj nije bilo razumevanja za ono što su obaveze novih vlasti - nije dovoljno promeniti Miloševića i poslati poruku gradjanima ove zemlje da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je personalna promena suština odgovora na problem sa kojim smo se tada suočili", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbija i danas traga za novom politikom koju simbolizuje rad Zorana Djindjića i njegove Vlade u periodu do 12. marta 2003. godine.

Jovanović je rekao da nije zadovoljan porukama koje društvu šalje vlast objašnjavajući značaj prethodnih 10 godina.

"Kada nam kažu kako se više ne ubijamo, onda ja pored te delimične istine ne mogu da zanemarim i činjenicu da 5. oktobra obeležavamo i šestogodišnjicu nerasvetljenog ubistva dvojice gardista", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je Srbiji potrebna ona vrsta reda koja bi svima dozvolila da budu drugačiji a da pritom "možemo da živimo jedni sa drugima".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.