Izvor: B92, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ni pedalj Srbije zarad EU"

Beograd -- Portparol DSS-a Branislav Ristivojević izjavio da se Srbija neće odreći "ni pedlja svoje teritorije" zarad evropskih integracija.

Ristivojević je kazao da ideja o podeli Kosova "ne dolazi u obzir" jer je to teritorija Srbije i ne može da se deli. "Predstoji dug period pregovora pred nama, postoji vreme u kojem obe strane mogu da iznesu svoje stavove, vreme u kojem pregovaračka trojka može i konstruktivno da učestvuje svojim predlozima", kazao je Ristivojević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovim rečima, ne treba potcenjivati sposobnost kosovskih Albanaca na kompromis, kao i da je plan specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija u potpunosti odbačen kao nelegitiman i protivpravan.

"Od početka pregovora bilo je jasno da svi koji su podržavali nezavisnost Kosova, pre svega sam Ahtisari, nisu imali niti jedan argument kojim bi uspeli da objasne zašto bi naša južna pokrajina trebalo da bude nezavisna država", rekao je portparol DSS-a.

"Danas nam iz pravca Severnoatlantske alijanse i države koja najviše stoji iza njih, SAD, stižu poruke koje su neka vrsta vrhunca cinizma. Ukoliko pristanemo da ne raspravljamo o njihovim namerama, tada možemo da budemo njihovi saveznici i partneri. To je apsolutno nedopustivo i neprihvatljivo", smatra Ristivojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.