Izvor: B92, 28.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neznanje, ali napismeno

Beograd -- Ministar odbrane SCG Zoran Stanković tražiće od nadležnih pismene potvrde da ne znaju gde je Ratko Mladić.

Stanković je izjavio da ni on nema informacije o tom haškom optuženiku i da je to rekao i glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte.

"Ne znam gde je Mladić, nisam ga video od 1999, a ne mogu da garantujem da li je ovde ili ne i da li može da bude uhvaćen. Vojska i organi iz Srbije kažu da ne znaju gde je, a pri tom pojedini državni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcioneri kažu da bi ga za toliko i toliko dana uhvatili, samo da su na mestu ministra odbrane ili policije", rekao je on.

Stanković je rekao da ostaje pri ranijem stavu da bi Mladić, ako nije kriv, trebalo da se preda Tribunalu, a ako jeste, da izvrši samoubistvo. "Ostajem pri tome, iako kao ministar odbrane ne bi trebalo to da kažem. Zemlji prete sankcije ako Mladić ne bude izručen Tribunalu u predviđeno vreme", kaže on.

"Kao kandidat za ministra odbrane, nisam se tajno sastajao s Karlom del Ponte, već sam javno došao svojim automobilom na sastanak s njom u Vladu", rekao je Stanković. Povodom izjave predsednika Srbije Borisa Tadića da o tome nije bio obavešten i da će zato tražiti od Vlade objašnjenje, mogu da kažem da ne znam zašto bi Tadić trebalo o tome da bude obavešten", kaže Stanković za TV BK.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.