Nesvrstani u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 04.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesvrstani u Beogradu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić u obraćanju liderima Pokreta nesvrstanih u Havani istakao je da Srbija predstavlja najvećeg naslednika SFRJ, čiji je predsednik Josip Broz Tito bio prvi generalni sekretar pokreta.

- NJegov uticaj i podrška na očuvanju mira u svetu biće zauvek zapamćeni. Prvi samit nesvrstanih održan je u Beogradu 1961. godine. Predlažem da 2011. godine pedesetogodišnjica postojanja Pokreta bude obeležena u glavnom gradu Srbije - poručio je Jeremić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odajući priznanje članicama Pokreta nesvrstanih što su prepoznale opasnost od dovođenja u pitanje Povelje UN o suverenitetu i teritorijalnom integritetu i zahvalio se zemljama koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Političari u Srbiji ovakav potez ministra spoljnih poslova tumače kao vrlo značajan.

Bivši šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović kaže da je Jeremićev poziv da Beograd bude domaćin obeležavanja jubileja Pokreta nesvrstanih dobar gest.

ALIGRUDIć: NEJASNA SPOLJNA POLITIKA

Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić, zamenik predsednika skupštinskog Odbora za inostrane poslove, kaže da „upada u oči kontradiktornost u izjava članova vlade“.

- S jedne strane, imamo zalaganje vlade za učestvovanje u programima NATO, a onda dođe Jeremić i priča afirmativno o Titu. Ne može to jedno s drugim. Prilično mi je nejasna spoljna politika koju vlada promoviše - ocenjuje Aligrudić.

Dovoljno je samo da ovi iz ambasada nesvrstanih zemaljaa prevedu sta su nasi politicari izjavljivali i izjavljuju sta misle o nesvrstanimi o Titu, Titu pa ce im se sve ogaditi

Nismo glasali za DS da bi se vracali u organizaciju nesvrstanih. Glasaci su se izjasnili za Evropu, za integraciju u Evropsku Uniju. Da li ste vi u vladi normalni? Kakav Tito, kakav Kastro? To je propala ideologija. Zasto Srbija uporno tezi da se pridruzi zemljama treceg sveta?

E vala bolje i u Africku uniju nego u evro-atlanske integracije.

Ne-ve-ro-va-tno!!!! Nesvrstani?? Tito, SFRJ??? Da li je ovaj covek NORMALAN??!??! Da li UOPSTE postoji normalan politicar u ovoj nesertnoj drzavi??!??

Je l' to Jeremic hoce da opravda bedu koja nam kuca na vrata, da nam je uvije u Titov celofan nesvrstanosti? Etiopija? Kambodza, Crveni Kmerovi... smradovi Afrike i Azije.. ?!? Je l' to nasa buducnost.

Dajte ljudi, krajnje je vreme da se nesto ucini, da se ovaj olos, koji nas vodi i u eknomsku i politicku propast, NAJURI!!!!

Dosta Petronije, jesli bio bedan i gladan pod Titom, jesi li bio slobodan? Jeli bolje danas kad su nam doveli "slobodu" ovi democrati? Ako ti je djep pun para danas onda si ga sigorno pokrao. Dosta ne lupaj bez veze.

A jel' ovog video neki lekar mozda?

Petronije, ti si izgleda neki rasista. Znaci, hoces da nas vlast vodi u Evropu, a ovamo si rasista. To mi nekako ne ide jedno s drugim. Sto narode Afrike i Azije nazivas smradovima? A vi sto ste glasali za DS.......pa zar ne vidite da nas Evropa nece. Nema to veze sa DS-om ili SPS-om. Jednostavno, ne zele Srbe kod sebe. Vidite da su i vasi iz DS-a to shvatili i da se okrecu onima koji nas ne mrze i koji nas ne bombarduju.

Zbog takvih politicara sam ja i zavrsio ovako, njega je samo mogao Dr Karadzic da izleci

ali ga on posalje u Hag, oprosti mu Boze nezna sto lupa i u kom veku zivi,neka Titovu

sliku drzi u kuci umesto Slavske, vucibatina

O ovome o cemu sada prica Jeremic ja sam kazao jos pred par mjeseci u svom jednom komentaru. Drugog izlaza nema mi moramo da dobijemo i pridobijemo prijateljstvo clanica nesvrstanih i tada nista nebi znacilo sta misli Njemacka, Amerika, Britanija ili Francuska. Kod svakog glasanja u SB UN srbija bi imala vecinu, a da ne govorim da bi preko 100 zemalja bilo protiv nezavisnosti Kosova. Ja znam da je tesko prevaliti jednom dosovom politicaru nesto lepo o Titu, ali to su cinjenice to je istorija koju niko ne moze da zbrise. Tto je bio svetki lider sto su potvrdili svi oni koji su ga ispratili na vecni pocinak u sred Beograda. Tako nesto jos nikad nije dozivljeno niti ce biti. Ali ovaj potez nase vlade nije potpun, mogu oni da organiziraju pedesetgodisnjicu osnivanja nesvrstanih, mogu svi oni da dodju u Beograd, ali ber priznanja Tita to nece znaciti nista. Daklen vec za ovaj Maj treba najvise drzavno rukovodstvo sa vojnim vrhom da poseti kucu cveca i da poloze venac. Ako to mogu hrvati Franji Tudjmanu ili muslimani Aliji izedbegovicu a da ih za to niko ne proziva onda to mogu i srbi. Ako se Tadic mogao izljubiti sa Dacicem i pomiriti sa Milosevicem ovo i nece biti tako tesko. Svi ovi koji pisu o vremenu , a jos nisu bili niti rodjeni mogu da kazem da malo bolje prouce istoriju KPJ koju je vodio Tito i nece im tada biti tesko da razumeju zasto danas ova izdajnicka vlast govori protiv Tita. Zasto danas traze grob Draze Mihajlovica a nece da ponovo postave spomenike palim borcima koji zivot dadose da mi danas mirno zivimo, a koji su sve do jednog uruseni i sklonjeni. To je apsur i velika sramota za srpski narod jer to su srpski sinovi.

Sta je, sad kad Evropa ne prima, dobre su i nesvrstane. Daj se malo saberite.

Pero, ako imas neki pametniji predlog ko ti brani da ga kazes, ja licno mislim da je ovo jedini i najlaksi put da obranimo Kosovo. Pero nasvrstane sacinjava preko sto drzava znas li ti u opste sta to znaci i sta znaci njihova podrska. I jos jedna istorijska cinjenica dok je Tito i nesvrstani bili zivi amerika nije u opste imala nikakav uticaj u istocnoj evropi, ali i svagde u svetu. Volio bi da mi netko ovo ospori i da da dokaze za to,

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ko Tito!

Izvor: Kurir, 04.Maj.2009

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić u obraćanju liderima Pokreta nesvrstanih u Havani istakao je da Srbija predstavlja najvećeg naslednika SFRJ, kao jedne od zemalja osnivača tog pokreta. Jeremić je podsetio i da je Josip Broz Tito bio prvi generalni sekretar nesvrstanih.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.