Izvor: B92, 25.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neš: SAD moraju preispitati politiku prema Kosovu

London -- Viši saradnik vašingtonskog Saveta za međunarodne odnose i nekadašnji administrator za Kosovsku Mitrovicu, general Vilijam Neš, izjavio je u četvrtak da bi posle najnovijeg talasa nasilja na Kosovu i Metohiji admistracija predsednika Džordža Buša morala preispitati dosadašnju politiku prema KiM. Neš je za Radio BiBiSi na srpskom jeziku rekao da je NATO dobro postupio, upućujući dodatni broj vojnika u pokrajinu, ali je upozorio da međunarodne snage nisu te koje treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da rešavaju probleme na Kosovu.

"Ne postoji način da bilo koja međunarodna snaga bude dovoljna ako ljudi ne sarađuju i nisu posvećeni izgradnji boljeg života. Moram priznati da u ovom trenutku sumnjam da sadašnje rukovodstvo na Kosovu to može uraditi pošto poslednjih nedelja nije bilo u stanju da iskorači i spreči to strašno nasilje", istakao je Neš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.