Neregularnost u javnim nabavkama u vrednosti od 8 milijardi

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2012, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neregularnost u javnim nabavkama u vrednosti od 8 milijardi

Direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović izjavio je da je uprava ove godine uočila neregularnosti u hitnim nabavkama u vrednosti od osam milijardi dinara, što je tri puta više u odnosu na prethodnu godinu.

BEOGRAD, 25. jula 2012. (Beta) - "U celoj 2011. godini bilo je uočeno neregularnosti javnih nabavki po hitnom postupku u vrednosti od 2,9 milijardi dinara, što znači da je za duplo kraći period tri puta više neregularnosti uočeno i to je jedan alarmantan podatak", rekao je Jovanović za Radioteleviziju Srbije.Na pitanje da li je je broj neregularnosti možda povećan zbog izbora održanih u Srbiji, on je naveo da postoji sumnja, ali da je neophodno ispitati i utvrditi šta je uzrok toga.On je kazao da uprava proces javne nabavke kontroliše tek po završteku postupka što je loše.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.