Neophodna promena Ustava iz više razloga

Izvor: EurActiv Srbija, 27.Okt.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna promena Ustava iz više razloga

Ustav Srbije potrebno je promeniti, jer je postojeći donet na brzinu i bez javne debate i zato što ne garantuje nezavisnost sudstva, rečeno je 27. oktobra u Beogradu na skupu o potrebi promene Ustava. Istaknuto je da je promena Ustava neophodna da se naglasi podela vlasti i nezavisnost sudstva i uklone nedoslednosti. Medjutim, kako je rečeno, ustavna reforma mora biti proces koji će trajati više godina, kroz koji će proći nekoliko vlada.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Promenom Ustava do nezavisnog sudstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2016

Osim što je donet na brzinu, dogovoren u partijskim vrhovima i bez javne rasprave, Ustav Srbije ima i druge ozbiljne mane, od kojih su samo neke od stvari koje nedostaju nezavisnost sudstva, jasnija podela vlasti i veći stepen samostalnosti parlamenta u odnosu na vladu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.