Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacisti organizuju marš u NS

Novi Sad -- Ni nekoliko dana pošto je Radio 021 objavio da srpski neonacisti planiraju marš, nema reakcije organa ili zvaničnika.

Novosadski Radio 021 objavio je pre nekoliko dana da srpski neonacisti planiraju da 7. oktobra organizuju marš u centru Novog Sada, a na tu informaciju nije reagovala nijedna državna institucija ili druga ustanova niti bilo koji zvaničnik.

Na nekoliko neonacističkih i desničarskih sajtova postavljen je poziv za okupljanje pod imenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Srpski marš, marš za jedinstvo Srbije", a posetioci foruma se savetuju kako da dođu u Novi Sad i šta da ponesu.

Poziv neonacistima prvo se pojavio na blogu Gorana Davidovića, osuđenog pripadnika neonacističke organizacije Nacionalni stroj. U pozivu stoji da se marš organizuje kao protest protiv cepanja Srbije i protiv svih oblika autonomaštva, separatizma, sektašenja i podela.

Organizatori skupa su, kako se navodi, srpske patriote koje su u martu ove godine održale i memorijalni skup u Beogradu povodom osam godina NATO-bombardovanja Srbije.

U pozivu se navodi da su planirani okupljanje kod spomenika Jaši Tomiću i polaganja venca i šetnja centrom grada do Trga slobode, gde bi bilo održano nekoliko govora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.