Izvor: B92, 27.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemoguće multietničko Kosovo

Beograd -- Zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Srbije, Ksenija Milivojević, izjavila je u subotu uveče FoNetu da je "ideja multietničkog Kosova onako kako je vodjena kroz politiku međunarodne zajednice nemoguća" i da je Srbima na Kosovu i Metohiji "neophodna teritorijalna i politička autonomija".

"Mislim da je svima potpuno jasno da je ideja multietničkog Kosova, onako kako je vođena kroz politiku međunarodne zajednice u proteklih pet godina, apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemoguća. Mi, u svetlu najnovijih događaja, smatramo da je Srbima na Kosovu i Metohiji neophodna teritorijalna i politička autonomija", rekla je Milivojević. "Smatramo da je Kosovo neotuđivi deo Srbije i zbog toga bi svako eventualno menjanje granica za nas bilo neprihvatljivo. Sa druge strane, posle najnovijeg talasa etničkog čišćenja treba hitno obezbediti sigurnost za preostale Srbe na Kosovu", rekla je Milivojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.