Nemar političara prema građanima

Izvor: B92, 17.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemar političara prema građanima"

Beograd -- Aktivisti pokreta "Evropa nema alternativu" organizovali su performans "Sve što ste želeli da znate o pregovorima, a niste imali koga da pitate".

Cilj da se javnosti poruči da političari prilikom pregovora o formiranju republičke, gradskih i opštinskih vlasti pokazuju potpuni nemar prema građanima koji su im ukazali poverenje.

Tokom performansa trojica aktivista pokreta sedeli za stolom, na licima su imali maske životinja i igrali monopol na karti Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << simbolično deleći javna preduzeća i resore.

Performans, koga je pratilo dvadesetak ljudi u Knez Mihailovoj ulici, predstavljao je karikiranje pregovora o formiranju postizbornih koalicija i kritiku rada političkih stranaka.

Predstavnica pokreta "Evropa nema alternativu" Marina Ivanović ocenila je da se ponašanjem političke elite, posle izbora, ne garantuje stabilnost i prosperitet Srbije onako kako je obećavano u predizbornim kampanjama.

"Smatramo da ovo nije put koji će nas voditi ka Evropskoj uniji. Apelujemo na političare da se uozbilje u svojim političkim pregovorima, da misle na nas mlade i sve građane koju su glasali za put koji bi obezbedio stabilnost Srbije i ulazak u EU", rekla je ona.

Prema njenim rečima, performans predstavlja "političku basnu" o pregovorima koji se vode u Srbiji.

"To je jasan pokazatelj borbe za funkcije ili javna preduzeća, umesto da se grade standardi koji će nas voditi ka boljem životu i EU", dodala je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.