Nemački ministar na Kosovu u poseti vojnicima

Izvor: Blic, 08.Dec.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar na Kosovu u poseti vojnicima

BERLIN - Nemački ministar odbrane Karl Teodor cu Gutenberg će danas, samo nekoliko dana pred kosovske izbore, doputovao u Prištinu, gde će posetiti vojnike Bundesvera koji su stacionirani u okviru trupa Kfora, izvestili su nemački mediji.

Nemački ministar odbrane želi da se, nekoliko dana pred izbore, na licu mesta informiše o situaciji na terenu i, istovremeno da pruži podršku mirovnoj misiji i u razgovoru sa vojnicima Bundesvera upozna se s njihovim problemima i željama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenose nemački mediji.

Nemačka štampa podseća na istorijat proglašenja nezavisnosti Kosova i navodi da se na Kosovu nalazi oko 8.500 vojnika NATO iz 30 zemalja.

Sa oko 1.350 svojih vojnika, Nemačka ima najveći kontigent na Kosovu, gde se, posle Avganistana, nalazi najveća inostrana vojna misija Bundesvera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Ubijen bošnjački aktivista

Izvor: B92, 08.Dec.2010

Priština -- Aktivista bošnjačke izborne koalicije "Vakat" Šefko Salković ubijen je na Kosovu kod sela Postenje, u opštini Leposavić, prenose kosovski mediji... Policija je potvrdila te navode, ocenjujući da se radi o teškom kriminalnom incidentu, ali je navela samo inicijale žrtve...U policijskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.