Nemačka: kompenzacija za presvlačenje, ali ne i tuširanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: kompenzacija za presvlačenje, ali ne i tuširanje

Odlukom nemačkog suda jedan radnik na održavanju gradskih autobusa dobio je odštetu na ime vremena provedenog u presvlačenju u radno odelo, ali ne i za tuširanje što je on, takođe, tražio.

Kao prenosi AP, sud za rešavanje radnih pitanja u Diseldorfu doneo je odluku po kojoj će radniku biti isplaćeno 375 evra na ime kompenzacije za svakodnevno, desetominutno oblačenje, odnosno svlačenje uniforme u periodu od sedam meseci prošle godine.

Podnosilac tužbe je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tražio i da bude obeštećen za svakodnevno, 10-minutno tuširanje nakon posla, ali je sud odbio taj zahtev, navodeći da se to ne može podvesti pod radno vreme, kao i da je "10 minuta previše dugo za jedno tuširanje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.