Nemačka kompanija podigla cenu kvadrata u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka kompanija podigla cenu kvadrata u Pančevu

Nemačka kompanija "ZF", koja je u severnoj industrijskoj zoni u Pančevu otvorila fabriku za proizvodnju delova za automobile, brodove i železnicu, "oživela" je poslovnu klimu, pa su povećane i cene najma stanova i kvadrata u tom gradu, pišu "Novosti".

U kompaniji "ZF" zapošljavaju se mnogi mladi Pančevci, ali i ljudi iz cele Srbije.

Kompanija "ZF" najavila je da će u početku zaposliti oko 300 ljudi, a taj broj je već dostignut, navodi list i dodaje da se radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dalje traže i to najviše na popularnim i specijalizovanim poslovima, od inženjera do magacionera.

Iako se na društvenim mrežama vodi prava kampanja protiv "ZF", u kojoj se Nemci optužuju da nude plate od 30.000 dinara, čitalac "Novosti" kaže da se dogovorio o plati od 53.000 dinara i da je od marta išao na obuku u inostranstvo, što mu je dodatno plaćeno.

Potražnja za stanovima je zbog svega toga velika pa je malo skočila i cena kvadrata u Pančevu.

Kada je reč o izdavanju stanova, cene se kreću od 120 do 150 evra mesečno, u zavisnosti od toga da li je namešten ili ne i gde se nalazi.

"Cena kvadrata u Pančevu kreće se od 500 do 1.000 evra, tako da dvosoban stan može da se nađe i za 30.000 evra", rekli su za "Novosti" u agenciji za nekretnine "Olimp".

U izgradnju fabrike u prvoj fazi uloženo je više od 100 miliona evra, a nemačka kompanija je najavila dodatna ulaganja i zapošljavanje i više od 1.000 radnika.

Radovi na izgradnji nove fabrike u Pančevu počeli su u junu 2018. godine, a prva faza izgradnje koja je sada već u funkciji pokriva površinu od 25.000 kvadratnih metara. Kompanija, takođe, pravi naučnoistraživački centar u zgradi od 5.000 kvadratnih metara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.