Nemačka je važna za dalji tok evrointegracija

Izvor: Akter, 23.Apr.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka je važna za dalji tok evrointegracija

Nemačka je veoma važna za dalji tok evrointegracija Srbije, treba razgovarati o načinima i putevima kako da se pronađu mehanizmi za što brže otvaranje poglavlja

On je istakao da je imao i značajan sastanak sa zamenikom ministra spoljnih poslova Nemačke uoči zvanične posete šefa diplomatije te država Franka Valtera Štajnmajera Beogradu 28. aprila.

"Važno je da zadržimo uspon u našim bilateralnim odnosima. Nemačka je veoma važna za dalji tok evrointegracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Srbije i zajednički treba razgovarati o načinima i putevima kako da se pronađu mehanizmi za što brže otvaranje poglavlja u pregovaračkom procesu", rekao je Dačić.

On je dodao da očekuje veoma dobre i korisne razgovore u Beogradu tokom posete Štajnmajera, kada će biti održana i "Trojka OEBS", uz učešće i ministra spoljnih poslova Švajcarske Didijea Burkhaltera.

Dačić je učestvovao na Brdu kod Kranja na sastanku ministara spoljnih poslova država Zapadnog Balkana, uz učešće šefova diplomatije Francuske i Italije i evropskog komesara Johanesa Hana, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dačić je rekao da se razgovaralo o evropskim integracijama, specifičnim oblicima saradnje, kao što je infrastrukturno povezivanje, koridori, saradnja mladih i veća koordinacija kada je reč o obrazovanju, o razmeni studenata i priznavanju diploma.

On je dodao da su razmatrana i bezbednosna pitanja koja se tiču regiona, EU i njenog susedstva, borbe protiv terorizma i ilegalnih migracija, a usvojena je i zajednička izjava.

Nastavak "Brdo procesa" se planira sastankom predsednika iz regiona Zapadnog Balkana koji će, kako je najavljeno, biti održan u Crnoj Gori, rekao je Dačić nakon sastanka.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.