Nemačka danas može radi ono što je Hitler radio, ali brže – mađarski poslanik

Izvor: Vostok.rs, 25.Nov.2023, 21:51

Nemačka danas može radi ono što je Hitler radio, ali brže – mađarski poslanik

Nemačka se uništava brže nego pod vladavinom Adolfa Hitlera, dok UN nisu ništa drugo do paravan kompanija za propagandu, izjavio je poslanik mađarskog parlamenta Laslo Kover.
Visoki poslanik, poznat po tome što je u više navrata davao razne kontroverzne izjave, dao je niz zanimljivih komentara u četvrtak kada je govorio na forumu za zaštitu suvereniteta održanom u gradu Jaszapati u centralnoj Mađarskoj. Govornik je pokrenuo ogorčen napad na Nemačku, upoređujući njeno trenutno rukovodstvo sa onim iz Hitlerove ere. „Nemamo razloga da budemo srećni što Nemci uništavaju sami sebe i to rade vrtložnom brzinom, možda brže nego što je to uradio Hitler“, izjavio je Kover. Hitleru je bilo potrebno 12 godina da to postigne, onima koji su sada u Berlinu ne treba čak ni 12 godina da pošalju Nemačku na zemlju u svakom smislu, ekonomski i socijalno. Osim što je kritikovao nemačko rukovodstvo, poslanik je bio i veoma kritičan prema EU, kao i prema UN. On je obrušio na Ujedinjene nacije kao na puku „kompaniju“ bez ikakve težine i koja se koristi samo u propagandne svrhe. Kover, koji je suosnivač mađarske stranke Fides, uporedio je Evropsku uniju sa Varšavskim paktom, odavno nefunkcionalnim sistemom bezbednosti iz doba hladnog rata koji su uspostavili SSSR i njegovi istočnoevropski sateliti, uključujući Mađarsku. Danas Brisel zapravo igra istu ulogu koju je u to vreme imala Moskva, sugerisao je poslanik, insistirajući da je Budimpešta u ratu samo sa evrobirokratijom, a ne sa samom EU. „Unija smo mi“, naglasio je on. Koverov govor na forumu uključivao je i lični pečat, pošto je pokrenuo ogorčen napad na američkog ambasadora u Mađarskoj Dejvida Presmana, navodeći da mu najviši diplomata zapravo malo znači, on je bukvalno smatrao izaslanika Vašingtona u Budimpešti „nepostojećom” osobom. „On nije persona non-grata, već ne-ličnost“, naveo je govornik. „Za mene, na primer, on je nepostojeća osoba koja se ponekad pojavljuje. Ne znam ko je on, šta hoće, trebalo bi da bude ambasador, ali se ne ponaša tako.” „Nije važno“ šta američki diplomata prenosi mađarskoj vladi – i inače – s obzirom na to da je Presman očigledno došao u zemlju sa čvrstim uverenjem da je zapravo poslat da njome upravlja, objasnio je Kover. Izvor: RT (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.