Izvor: B92, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema pritiska države na medije"

Beograd -- Dragan Kojadinović kaže da nema pritisaka države na medije, da je bilo gore pod Miloševićem i poručuje novinarima da ne kukaju.

Ministar kulture i medija u Vladi Srbije Dragan Kojadinović reagovao je na izveštaj Evropske komisije posvećen stanju u Srbiji i Crnoj Gori, u kome se, osim o problemima u pravosuđu i organizovanom kriminalu, govori i o medijima u Srbiji. U izveštaju se, naime, navodi da u Srbiji ima slučajeva da državni službenici prete novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tako ugrožavaju slobodu medija.

Kojadinović kaže da posebno nema pritisaka poput onih iz Miloševićevog vremena i posle 5. oktobra: "Mislim da je prošlo vreme i kukanja i kukumavčenja i pozivam sve novinare, a ja sam njihov kolega 30 godina, da se konačno okrenu profesionalnom radu ili ako ima pritisaka, posebno ako pritisci dolaze iz državnih organa, da javno o tome govore i da vidimo ko su ti koji se sada smeju drznuti da na bilo koji način utiču".

U Vladi Srbije kažu i da je odgovornost za stanje u medijskoj sferi i na prethodnoj vladi, i da za 18 meseci nije moglo više da se uradi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.