Izvor: B92, 11.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema podele Kosova"

Priština -- Šef UMNIK-a kaže da pregovori o statusu Kosova ne podrazumevaju mogućnost podele ili stvaranje etničkih koridora unutar pokrajine.

Soren Jesen Petersen je, komentarišući zahteve Beograda tokom sastanka sa predsednikom Skupštine Kosova Nedžatom Dacijem, rekao da tokom pregovora svaka strana ima svoje stavove, ali da pregovorima nije predviđeno postavljanje takvih zahteva. "Potpuno je jasno da podela Kosova nije u planu razgovora", kaže Petersen i ističe da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osim komentara u medijima on ne zna detalje zahteva Beograda.

Predsednik Skupštine Kosova rekao je da delegacija Kosova, kroz mehanizme koje je stvorila, intenzivno radi na pripremi za razgovore u svim oblastima koje će biti deo pregovora. On je objasnio da delegacija Kosova još uvek nije donela odluku hoće li učestvovati na sastanku o decentralizaciji, koji je najavljen za drugu polovinu ovog meseca u Beču.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.