Izvor: B92, 23.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema podela u EU oko Kosova"

Priština -- Predstavnik EU odbacio je tvrdnje da unutar EU postoje podele u vezi s rešenjem budućeg statusa Kosova.

Šef tima Evropske unije za planiranje Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu (ICO) Torbjorn Sulstrem je, u intervjuu Rojtersu, rekao da će, pored rešavanja statusa, stanje na severu Kosova biti "jedan od najsloženijih izazova" s kojima će se međunarodna misija suočiti.

On je rekao da EU tek treba da utvrdi način na koji će postupati posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešavanja statusa Kosova, ali je dodao da se u tome, prirodno, polazi od pretpostavke da će nastupiti jedinstveno.

Sulstrem je to rekao povodom tvrdnji da unutar EU postoje podele oko rešenja statusa Kosova, jer neke članice gledaju na eventualnu nezavisnost sa zabrinutošću zbog mogućih posledica po međunaodno pravo.

"Tačan način na koji će EU odgovoriti treba da se utvrdi. Ali, naravno, mi radimo na osnovu pretpostavke da će EU odgovoriti na jedinstven način", rekao je švedski diplomata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.