Nema ni para ni povratka

Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema ni para ni povratka

BEOGRAD - Ministarstvo za Kosovo i Metohiju potrošilo je prošle godine gotovo pet miliona dinara na izradu Strategije za održivi opstanak i povratak na KiM, a ispostavilo se da taj projekat neće biti realizovan ni do kraja ove godine.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Zvonimir Stević priznao je da Strategija, koju je radila grupa profesora na Fakultetu političkih nauka, neće biti realizovana zbog ekonomske krize.

Kragović: Strategija bez predloga
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM LJubomir Kragović ističe da su sredstva za Strategiju uludo potrošena.

- Mi smo to i ranije nagoveštavali. Toliko je novca potrošeno na nekih tridesetak stranica u kojima se samo konstatuje stanje, i to pogrešno, i u kojima ne postoji nijedan predlog kako da se pomogne ljudima da se vrate u pokrajinu - zaključuje Kragović.

Samo uzaludno bacanje para poreskih obveznika!!

Ne moze se ocekivati da bilo koja strategija uspe kada nase ministarstvo ne priznaje ni jednu jedinu instituciju iz nove drzave Kosovo.

Kako li misle da ce ta strategija biti implementirana? kako kontrolisati ulozene pare, opremu, ljude kada nema apsolutno nikakve saradnje sa lokalnim vlastima Kosova.? Ni sam ministar za KIM ne moze ni primirisati na Kosovo bez najave i dozvole vlasti Kosova? U stvari ko ce je implementirati??

Ne lupetaj srece ti, da je manje takvih kao ti bilo medju

Srbima Kosovo nikada nebi bilo u situaciji u kojoj je danas.

Sebicluk nas je doveo do ove situacije, nazalost svi su

izgledi da se nece zavrsiti samo sa Kosovom.

Zivi ti tamo u Engleskoj i ostavi nas da zivio ovamo sa

svojim brigama.

Lepo su se omrsili sa milionima ,lazuci narod da planiraju "novu strategiju..."Pa ti idioti da je narod blesav i nepismen?Zar su samo oni sisali mamu?!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.