Nema kraja teroru

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema kraja teroru

BEOGRAD - Teror nad Kurirom i Glasom javnosti nastavlja se nesmanjenom žestinom! Posle upada poreskih policajaca u prostorije naše redakcije i nezakonite zaplene kompletne dokumentacije firmi povezanih s našim novinama, organi Ministarstva finansija pozvali su ovlašćene osobe kompanije na saslušanje i uručili im nalog za terensku kontrolu već odnete dokumentacije?!

„Gromko“ najoštećeniji

Pravni tim Kurira navodi slučaj firme „Gromko“ kao najdrastičniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zbog toga što je nalog za terensku kontrolu izdat 25. septembra, u jeku otimanja dokumentacije, što znači da su i poreska policija i terenska kontrola istovremeno popisivale i kontrolisale istu dokumentaciju.

- Zapisnik za kontrolu „Gromka“ je sačinjen 29. septembra, kada je dokumentacija uveliko odneta, a onda je na taj zapisnik podneta žalba - objašnjavaju advokati.

Dodatni pritisak poreske službe,finansiske policije uz asistenciju MUP na traženju zakonskih nepravilnosti u funkcionisanju firmi koje stoje iza listova "Kurir" i drugih predstavlja otvoreni pravni teror iza kojeg stoje političke odluke koje zloupotebljavaju državne institucije.Pravni sistem na slučaju "Kuri" je urušen i stavljen u funkciju poliitke dnevne poliitke.Ovo je veoma loš signal za medije u Srbiji,medijske slobode ali isvaki organizovani biznis,racunajući i strane investicije.Oduzimanje kompletne dokumentacije listu "Kurir" je čista tiranija i zloupotreba ovlašćena jednog državnog organa.To u praksi znači sledeće.Ako neki mediji u Srbiji imaju kritičniji pogled na oficijelnu vlast ili pojedine ministre mogu očekivati "brigaadu" poreznika,finansiske policije i pripadnike MUP koji će kao u vreme šetojanuarske diktature 1929 godine zabranjivati rad medija ili torturisati zaposlene sa oduzimanje celokupne poslovne dokumettacije čime se jedan mediji i poslovni sistem potpuno devastira.Ovakv način rada je "šok terapija" za demokratske slobode u medijskoj i poslovnoj sferi.Očigledno je da moćni delovi poliitčke oligarhije na primeru lista "Kurir" krše ne samo Ustav Srbije već i povelje Saveta Evrope o gradjanskim slobodama .Cilj je totalna osveta nad osnivačem poslovnim sistemom i novinarima "Kurira" i drugih listova čiji je vlasnik Radoslav Rodić.Iza ove akcije stoji jak politički lobi koji preko Kurira žele disciplinovanje meidjske sfere u celini.Zakon o informisanju je samo je trebao da posluži kao instirucionalna forma za primenu oktroisanih mera.Ovo je dakle primena državne represije koja ne ostavlja dobar utisak u EU i regionu .Tomislav Kresović novinar i publicista

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.