Izvor: Blic, 12.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema kompromisa o autonomiji Vojvodine

Nema kompromisa o autonomiji Vojvodine

NOVI SAD - Prilikom konsultacija i priprema za osnivanje komisije za izradu konstitutivnog akta Vojvodine obavešten sam da će broj članova biti od šest do sedam. Verovatno iz političkih razloga na skupštinskom zasedanju izabrana je komisija od 25 članova, a u tako obimnoj komisije ne može se kvalitetno raditi jer zahteva kompromise. Moj stav o autonomiji je poznat i ne prihvatam nikave kompromise kada je autonomija u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zbog toga sam podneo ostavku na članstvo u komisiji - rekao je za 'Blic' Stanko Pihler, koji je nedavno podneo ostavku na članstvo u ovoj komisiji.

Pre njega ostavku je podnela i profesor Marijana Pajvančić koja je za 'Blic' izjavila da je to uradila iz profesionalnih i etičkih razloga i da ne želi da ovaj svoj čin komentariše.

Redovni profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Ranko Keča izjavio je juče Tanjugu da ne veruje da je njegov izbor u Komisiju, na predlog DSS, razlog da tu komisiju napuste neki njeni članovi. Na čelu ove komisije je akademik Aleksandar Fira, koji je 'izrazio žaljenje što Pajvančić i Pihler neće više učestovati u njenom radu', dodajući 'da, pošto živi daleko od Novog Sada, ne može da komentariše razloge zbog kojih je do toga došlo'. Komisija za izradu prednacrta konstitutivnog akta AP Vojvodine osnovana je 10. decembra prošle godine. S.K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.