Izvor: Blic, 19.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema govora o nezavisnosti Kosova

Nema govora o nezavisnosti Kosova

BEOGRAD (Tanjug) - Šef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanović čestitao je Ibrahimu Rugovi pobedu njegove stranke na kosovskim izborima, ali je istakao da 'o nezavisnom Kosovu, naravno, nema ni govora'.

'Garancije za integritet naše zemlje date su u Rezoluciji 1244 i iznova potvrđene dokumentom koji su potpisali predsednik Koordinacionog centra Nebojša Čović i predstavnik UN Hans Hekerup', istakao je Svilanović u telefonskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavi Tanjugu.

'U tim dokumentima se vrlo jasno i izričito kaže da ne može da se razgovara o nezavisnosti Kosova, dodao je Svilanović, ističući da, zato, niko ne treba da bude uznemiren' Rugovinom izjavom i pozivom međunarodnoj zajednici da prizna nezavisnost pokrajine.

Nebojša Čović, predsednik Koordinacionog ž centra za Kosmet izjavio je Tanjugu, reagujući na zahtev Ibrahima Rugove svetu da prizna nezavisnost Kosova, da je to 'nesuvisla izjava'.

'Mogu da pozivaju i prizivaju koga god hoće, ali od nezavisnosti Kosova i Metohije nema ništa', naglasio je on.Čović je rekao da je očekivao 'da će se albanski lideri na Kosovu i Metohiji probuditi posle izbora'.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.